top of page

Digitalna diplomatija - umetnost digitalnog dijaloga

Niš, 06.06.2024.


Četrnaesto predavanje, drugoj generaciji polaznika, u okviru programa obuke Jačanje kapaciteta za reformu pravosuđa – jug Srbije održala je Ljiljana Milanović, konsultantkinja za profesionalni imidž i poslovnu komunikaciju. Naziv predavanja je Digitalna diplomatija - umetnost digitalnog dijaloga. U svetu gde je digitalna komunikacija postala neophodnost, sposobnost da se jasno, precizno i sa poštovanjem izrazimo može imati dalekosežne posledice na našu profesionalnu reputaciju i karijeru. Pogrešno shvaćene reči, neprecizni izrazi ili čak nepoštovanje digitalnog bontona mogu izazvati nesporazume sa pravnim i profesionalnim posledicama. Digitalna diplomatija nije samo poželjna, već postaje neophodna komponenta u sferi javnih odnosa. Greške u digitalnom dijalogu mogu brzo naškoditi ugledu, dok strateško upravljanje komunikacijom može značajno unaprediti javni profil.


Sposobnost da komuniciramo efikasno preko digitalnih kanala, poput emaila, društvenih mreža, telefonskih i video poziva, ključna je za izgradnju profesionalnog identiteta. Upravljanje ovim veštinama znači ne samo izbegavanje potencijalnih zamki, već i korišćenje moći digitalnih platformi za održavanje i unapređenje profesionalnih odnosa. Teme koje su pokrivene uključuju:


  • Imejl komunikacija - ključni principi efikasne imejl korespondencije, koja može unaprediti profesionalne veze i osigurati da poruka bude razumljiva i pravilno interpretirana.

  • Telefonska i mesindžer komunikacija - kako ton, tempiranje i kontekst utiču na percepciju poruka i kako to može uticati na profesionalne odnose.

  • Društvene mreže - kako efektivno upravljati profesionalnim identitetom na društvenim mrežama, na kojima predstavljamo profesionalni imidž široj javnosti.

  • Video pozivi - kako održavati profesionalnost i angažovanost tokom video sastanaka, uz očuvanje jasne i koherentne komunikacije.


Digitalna diplomatija nije samo veština, već neophodnost u modernom dobu. Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili kako možete unaprediti svoju sposobnost da komunicirate jasno i efikasno u digitalnom okruženju, izgradite snažne profesionalne veze i održavate visok nivo profesionalizma u svakom aspektu digitalne interakcije.


Razlog za uključivanje ove teme u obuku leži u sve većoj potrebi za adaptacijom na digitalne platforme koje postaju primarno sredstvo profesionalne komunikacije, čime se podstiče razvoj veština neophodnih za efikasno i etičko komuniciranje u digitalnom dobu.


Predavanje je realizovano uz podršku Fondacije za otvoreno društvo
Comments


bottom of page